Content1 | col2

10. klassinger testet elsykler på Inspiria

10. klassinger fra Varteig barne- og ungdomsskole testet elsykler på Inspiria.
Publisert: 14.05.2019
Både læreren og flere av ungdommene fikk lyst på elsykkel etter å ha testkjørt tohjulinger med elmotor på Inspiria.

Først måtte 10. klassingene fra Varteig barne- og ungdomsskole gjennom et lite teorikurs om elsykkel. Her lærte de blant annet om trafikkregler og hvilke krefter som virker på oss når vi sykler. (Vet du det? Svaret er tyngdekraft, luftmotstand og friksjon.)

Deretter bar det ut i Inspirias elsykkelløype, hvor man virkelig får testet elsykkelen. Her fikk alle elevene prøve seg, noe som førte til mange brede smil.

Vurderer å kjøpe elsykkel

De færreste elevene hadde tidligere vurdert elsykkel som et alternativ til for eksempel moped. Men etter elsykkeldagen på Inspiria, var det mange som fikk øynene opp for dette framkomstmiddelet.

Læreren Henriette B. Refsgaard testet også elsykkel, og er nå ganske overbevist om at hun skal kjøpe seg en.

- Dette har vært en flott og lærerik dag både for elevene og meg. Jeg har vurdert å kjøpe elsykkel en stund, og etter at jeg fikk testet skikkelig i dag ble jeg egentlig overbevist.

- Jeg har også inntrykk av at flere av elevene nå seriøst vurderer å investere i elsykkel. For det er mange av elevene våre som bor slik i Varteig at de har store avstander til ulike aktiviteter. Dermed kan en elsykkel bidra til å gjøre hverdagen litt enklere.

- Elsykkel er fett

Flesteparten av elevene syntes elsykkeldagen på Inspiria var bra, og i evalueringen ble dagen blant annet beskrevet slik:

  • "Elsykkel er fett"
  • "Gøy"
  • "Bra"
  • "Super"
  • "Interessant"
  • "Morsom"

- Dette var et inspirerende opplegg! Det eneste elevene skulle ønske var at vi hadde hatt enda lenger tid til å teste elsyklene ute. For det var kjempegøy, understreker Refsgaard.