Content1 | col2

Trafikkopplæring på sykkel

Sikker på sykkel: Karlshus skole fra Råde på sykkelbesøk hos Inspiria.
Publisert: 24.06.2019
Med sykkelhjelm på hodet og beina godt plantet på pedalene lærte 4. klassingene om trafikksikkerhet - i praksis.
Hele 4. trinn på Karlshus skole i Råde hadde en annerledes skoledag på INSPIRIA science center i juni. Dagen handlet om sykleglede og trafikkopplæring.

- Her i aktivitetsparken på Inspiria lærer elevene å bli trygge på sykkelen, inne i en egen trafikksikkerhetsløype. De lærer blant annet om vikeplikt og det å stoppe for høyre, forteller Marte Norum, lærer ved Karlshus.

- Vi har vært her tidligere også, og dette er rett og slett et godt opplegg. Det er helt annerledes enn det vi får til selv på skolen. Her er det andre ressurser og ikke minst en egen, trygg sykkelbane å øve seg i.

Sikker på sykkel

Kompetansemål for elever på 4. trinn er å følge trafikkregler for fotgjengere og syklister. INSPIRIAs skoleprogram "Sikker på sykkel" handler om nettopp dette.

I aktivitetsparken utenfor INSPIRIA science center kan både små og store lære å ferdes trygt i «trafikken».  I vår 360 meter lange sykkelbane er det lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring, forgjengerfelt og så videre. Så her får man virkelig prøvd seg.

PS: Husk at aktivitetsparken på Inspiria alltid er åpen, også når vitensenteret er stengt. Har du med egen sykkel / sparkesykkel / skateboard (og hjelm) kan du fritt benytte deg av aktivitetsparken både i og utenfor vitensenterets åpningstid.

Lån av utstyr: INSPIRIA har i tillegg mye utstyr som du som gjest kan nyte godt av! I sommerhalvåret (april - oktober) kan alle som har betalt billett til vitensenteret låne utstyr gratis i helger og ferier i tidsrommet kl. 11:00 - 16:00. Dersom du kun ønsker å besøke aktivitetsparken og vil låne sykler, sparkesykler eller annet utstyr, koster det kr. 50,- per person.