Content1 | col2

Vår briljante stjernehimmel!

Publisert: 28.01.2020
Synes du verdensrommet er spennende? Legg turen til INSPIRIA science center i vinterferien (uke 8) og utforsk vårt spektakulære univers!

Når?

I vinterferien: Lørdag 15. - søndag 23. februar 2020,
kl. 11.00-16.00.

Hva?

I vinterferien kan du lære mer om vårt fantastiske univers og spesielt om vår briljante stjernehimmel! Ta en ekte astronauttest i Gyro Xtreme, bli med på en guidet reise i verdensrommet i planetariet, lag din egen stjernebildekikkert, opplev spennende eksperimenter fra scenen og lag blinkende romskip som du får med hjem. Ta med din egen t-skjorte, eller kjøp hos oss, og pynt med kule "space"-motiv! Det magiske verdensrommet er fokus på INSPIRIA i hele vinterferien!

Program?

11.00-16.00 Dekorér din egen t-skjorte med verdensrommet-motiv
11.00-16.00 ScienceAktivitet: Programmering av BlueBot
11.00-12.00 ScienceAktivitet: Lag blinkende romskip og stjernebildekikkert
11.00-14.30 Bygg hengebro: 12 meter lang aluminiumsbro
13.00 Science show: Flammer og frost i verdensrommet
14.00 Planetariet: Vår briljante stjernehimmel
15.00 Gyro Xtreme astronautsimulator

Aktiviteter?

En reise i verdensrommet
Bli med på en spennende reise i verdensrommet! I vårt fantastiske planetarium utforsker vi stjerner, planeter og fjerne galakser. Sitt ned, len deg tilbake og nyt en behagelig og fascinerende reise fra vårt eget solsystem og helt ut til ytterkanten av det kjente univers. Denne aktiviteten setter virkelig dagens besøk i et større perspektiv.

Moro med dekorering av tekstil
Pynt din egen t-skjorte med stjernetegnet ditt eller noe kult fra verdensrommet! Du kan gjerne ta med deg en t-skjorte hjemmefra (miljøvennlig!) - det blir finest om t-skjorten er ensfarget. Du har også mulighet til å kjøpe t-skjorter i spreke INSPIRIA-farger her for kr. 79.

Science Show
Opplev vårt populære science show der vi viser hvor kult naturfag kan være! Se kule eksperimenter med gasser fra verdensrommet. Passer for hele familien.

Astronauttest i Gyro Xtreme
Reiser man i rommet blir man vektløs. Test ut hvor vanskelig det er å gjøre en oppgave samtidig som du snurrer rundt og rundt i gyroen. (PS: Her må man være minst 140 cm høy)

ScienceAktivitet: Stjernebildekikkert

Visste du at det er 88 ulike stjernebilder på vår stjernehimmel? Bli med på vår AktivitetsLab og lag ditt favoritt-stjernetegn i din egen stjernebildekikkert.

Fotovegg
Ta bilde av deg selv som en ekte astronaut i vår superkule fotovegg! Vi får også besøk av en «ekte» astronaut i løpet av dagen.

SPACE-shopping
Vi har et gigantisk utvalg av produkter der du kan lære enda mer om vårt fantastiske univers. Se de spennende produktene i science-butikken vår, Logia.

Visste du at...

...sommeren på Uranus er svært lang? Hver sommer varer hele 21 (jord)år!