Content1 | col2

PåskeKrim på INSPIRIA

KrimLab på INSPIRIA
Publisert: 28.02.2020
Har du lyst til å prøve deg som mistenksom og detaljorientert detektivaspirant i påsken? Da er INSPIRIA åstedet for deg. I påskeferien tar vi frem hansker, forstørrelsesglass og sperrebånd for å løse årets krimgåte! Se etter ­fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder og ikke minst avslør hvem som står bak årets ugjerning!

Når?

I skolens påskeferie: Lørdag 4. til mandag 13. april 2020.
Vitensenteret holder åpent kl. 11.00-16.00 hver dag i påsken. Se oversikt over priser og åpningstider.

Hva?

Bli med på Krimlab med Miss Tenkelig og Detektiv Lupe som byr på opplæring i alt fra fingeravtrykk og kodeskrift til mikroskopsanalyse og fantomtegning. Er du en dedikert og observant aspirant vil du bli uteksaminert som en ekte detektiv. Merk: Ingen påmelding, passer for barn i alderen 5-12 år.

Du kan også oppleve vårt populære science show med morsomme eksperimenter! Utforsk våre 70 interaktive utstillinger og reis i verdensrommet i vårt planetarium, og er du ekstra tøff og over 140cm kan du ta spinnville runder i Gyro Xtreme!

Hvorfor?

Ved å delta på vår Krimlab vil barna lære mer om de vitenskapelige metodene en kan bruke for å løse en kriminalsak. Observasjoner, nysgjerrighet og å kunne se sammenhenger er viktig i tillegg til at vi trener kreativiteten og hukommelse. Alle som gjennomfører får en unik "Detektivsertifisering”.

Påskeprogram 

11.00-12.30 ScienceAktivitet: Påskepynt
11.00-16.00 Krimlab med Miss Tenkelig og Detektiv Lupe
11.00-16.00 Escape Room Box fra Spion i aksjon   
11.00-16.00 Scienceaktivitet: Programmere Bluebot
12.30-12.45 PåskeQuiz
13.00 Science show: Flammer og frost
14.00 Planetariet: Vår briljante stjernehimmel
15.00 Gyro Xtreme astronautsimulator
15.30 Filmvisning i DaVinci

Utendørs:
11-16 Utlån sykkelutstyr til aktivitetsparken utendørs
11-13.45 Bungee trampoline - hopp høyt til himmels!*

*Ved dårlig vær vil denne aktiviteten byttes ut med bygging av 12 meter lang bro i aluminium innendørs.

KrimLab med Miss Tenkelig og Detektiv Lupe

Bli med på vår detektivskole som byr på opplæring i alt fra fingeravtrykk og kodeskrift til mikroskopsanalyse og fantomtegning. Er du en dedikert og observant aspirant vil du bli uteksaminert som en ekte detektiv. Merk: Ingen påmelding, passer for barn i alderen 5-12 år!

Escape Room Box

Escape History har sammen med NF kino utviklet en Escape Room Box for filmen Spion i aksjon: Spionenheten er under et droneangrep av den onde Robothånd! Dere må stoppe angrepet innen 45 minutter! Lag dingsene, finn Robothånd og stopp droneangrepet!

Planetariet

Bli med på en spennende reise i verdensrommet! I vårt fantastiske planetarium utforsker vi stjerner, planeter og fjerne galakser. Sitt ned, len deg tilbake og nyt en behagelig og fascinerende reise fra vårt eget solsystem og helt ut til ytterkanten av det kjente univers. Denne aktiviteten setter virkelig dagens besøk i et større perspektiv. Passer for barn over 3 år.

Science show «Flammer og frost»

Elsker du eksperimenter så er dette noe for deg! Her viser vi deg at naturfag virkelig ROCKER! Showet passer for hele familien. I showet "Flammer og frost" vil vi eksperimentere med is og flammer, varme og kulde.

Aktivitetspark

Hele påsken har vi utlån av sykkelutstyr hele dagen, til bruk i den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Vi åpner også den populære Bungee-trampolinen vår der du kan hoppe høyt til himmels!