Content1 | col2

DINOSAURIA 2.0

Publisert: 04.06.2020
Den nye utstillingen byr på enda flere dinosaurer enn i fjor – og mye moro for hele familien. Denne gangen får vi også hilse på en langhals, og noen av dinosaurene har gjemt seg i mørket!
 Kjempegøy med dinosaurer for 5åringen, god fokus på smittevern. Var også veldig bra show. 
Besøkende som har evaluert oss på Google oktober 2020
Bestill billetter i dag!

«Nye INSPIRIA» åpnet 3. juli 2021

Bli med på en reise millioner av år tilbake i tid, og bli bedre kjent med dinosaurene som hersket på jordkloden lenge før oss mennesker. Temautstillingen «Dinosauria 2.0» er høstens tøffeste familieopplevelse! Med samme billett kan du besøke vårt splitter nye og oppgraderte 2.-etasje, med settingen «en park i futuristisk smartby». 

Tre puljer per dag
Vi har delt inn i tre puljer per dag med inntil 200 besøkende per pulje. Overflater som berøres vil bli rengjort mellom hver pulje. Vertene spriter og tørker i tillegg av blant annet sykkelstyrer, graveutstyr og blyanter med jevne mellomrom. Disse tiltakene gjør vi av hensyn til smittevern, og ikke minst for å sørge for at alle får god plass inne på senteret.

Puljetider på lørdager og søndager:
INSPIRIA science cafe holder åpent kl. 11.00-17.30, og du kan besøke kiosken i aktivitetsparken kl. 10.30-17.00.

DINOSAURIA 2.0

Temautstillingen i førsteetasjen bygger videre på fjorårets braksuksess; «Dinosauria 2.0» er derimot kraftig oppgradert, med flere og enda større dinosaurmodeller, inklusive den voldsomme kjøtteteren Carnotaurus og halsen til den søte langhalsen Brachiosaurus. Ikke minst er kulissene flottere, og lyden og lyssettingen byr på en enda mer spennende familieopplevelse i år enn i fjor.

I tillegg til vår fantastiske utstilling, byr vi på et forrykende åpningsshow om de store kjøtteterne, samt forestillingen «Dinosauria: Død eller levende?». I planetariet får du være med på en forhistorisk tidsreise, og du kan ellers løse rebusen og ta kule bilder i vårt selfie-studio. For de minste finnes det flere kreative dinosauraktiviteter, for eksempel å lage sin egen dino-maske eller dinofigur, eller grave etter fossiler i den populære sandkassa med redskaper.

Utendørs kan store og små lage dino-slim, løpe om kapp med dinosaurer, leie sykler og kose seg og leke i INSPIRIAs herlige aktivitetspark med sykkelbane.

Merk at lydnivået er noe høyere enn i fjor. Derfor anbefaler vi at små barn eller andre som lett tar seg skremme av høye lyder enten bruker hørselvern eller tar andre forhåndsregler, som å holde seg litt på avstand til åpningsshowet er over. Vi opplyser om dette kun fordi vi vet at store og små kan reagere litt ulikt på lyd. Dinosaurutstillingen er imidlertid i utgangspunktet ment å passe for alle aldre.

Smitteverntiltak

Vi har innført en rekke smitteverntiltak for å gjøre det trygt for alle besøkende på INSPIRIA. Husk spesielt å holde 1 meters avstand til andre besøkende, og bruk antibac-dispenserne flittig. 
Les mer om smittevern her » 

Hvem passer det for?

INSPIRIA byr på morsomme og spennende opplevelser for store og små. Utstillingen «Dinosauria 2.0» skal i utgangspunktet passe for alle aldre, og vi legger opp til at det skal være noe spennende å oppleve for hele familien. Er noen i ditt følge sensitiv for høye lyder, kan det være en god idé å bruker hørselvern, som på en konsert. Her ser du en video av dinosaurene som var med i fjorårets utstilling. I år blir det enda flere (20 totalt), hvorav halvparten er nykommere:
Er det skummelt?

Om dinosaurene våre er skumle eller ikke oppfattes veldig individuelt fra barn til barn – og voksne! Noen av de aller minste reagerer litt på at dinosaurene lager brummelyder, mens andre ikke liker at det blir mørkt på planetariet. Ta de forholdsreglene som du føler er riktig for ditt barn. Lydnivået er ikke høyt, men litt høyere enn i fjor, for å forsterke opplevelsen noe. Derfor kan for eksempel hørselvern for barn være en god idé for å dempe "dinosaurbrølene".

Hvor holder dere til?

INSPIRIA science center, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum. Vitensenteret i Sarpsborg ligger kun en times kjøretur sør for Oslo!

Hva koster billettene?

VIKTIG: For å være sikret inngang på en bestemt dato eller pulje, er du nødt til å kjøpe eller registrere billett på forhånd. Dette gjelder også for årskortholdere, barn under to år, ledsagere med gyldig bevis, gavekortholdere, samt billetter som er utstedt gjennom bedriftsavtale. Forhåndssalg er også nødvendig av hensyn til smittesporing.

* Det gis ingen grupperabatt eller familierabatt, grunnet høye kostnader i forbindelse med utstillingen, men vi har besluttet å beholde ordinær pris for enkeltbillett.
** Utvalgte samarbeidspartnere har inngått en særavtale med vitensenteret om rabatterte priser for sine egne ansatte. Husk å ta med gyldig ansattbevis fra deltakende bedrift dersom du bestiller billetter gjennom bedriftsavtale.

 

Om «Dinosauria 2.0»

I fjor sommer satte INSPIRIA publikumsrekord. Dette til tross for strenge smittevernregler, og behov for å dele inn i flere puljer per dag for å begrense antall samtidige besøkende. Gjennom hele fellesferien var det utsolgt, fordi «alle» ville få med seg disse fullskala-dinosaurmodellene som bevegde på seg og lagde lyd.

Nå slår vi derfor skikkelig på stortromma igjen, og oppgraderer til en enda større utstilling! Dette er også fra den samme anerkjente leverandøren i Mexico, men nå får vi hele 20 dinosaurmodeller. Nyheter inkluderer Brachiosaurus (hals), Allosaurus, Carnotaurus, Ceratosaurus, Dryosaurus, Ornitholestes og Stygimoloch (i tillegg til publikumsfavoritter som T-Rex, Ankylosaurus og Stegosaurus).

På INSPIRIA skal det alltid være trygt for hele familien. Derfor vil vi sørge for at alle våre kjøttetende dinosaurer er gode og mette før neste pulje slippes inn. Vi gleder oss til å se deg!

Utstillingen er produsert av Dinosauriosmexico.