Content1 | col2

Snart kan du bli med på skjærgårdscruise

Publisert: 05.07.2021
Ved munningen av folden vi kaller Oslofjord ligger et sjølandskap, dynket i historie, med brusende kultur og evigvakker natur på alle kanter. Det er hit ferden går når INSPIRIA, i samarbeid med Visit Østfold, lanserer et helt nytt publikumstilbud til sjøs med ekskursjonsskipet M/S Ny Vigra III.

To ruter og to skjærgårdscruise

En av rutene går til fra Fredrikstad til Singløya ytterst i Skjebergkilen. I tillegg til at øya nå er tilrettelagt med turstier, badeplasser, bålpanner, og rekreasjonsområder, har det også dukket opp noen bemerkelsesverdige skulpturer der – blant annet av Midgardsormen som slipper halen sin. Ellers vil Ny Vigra III kjøre opp og ned Glomma to dager i uken. Cruisene går henholdsvis fra Høysand til Singløya, og fra Fredrikstad og rundt omkring i den flotte skjærgården på Hvaler.

Rutene koster 145 kr. hver vei. Dette gir deg med andre ord anledning til å hoppe av i Sarpsborg eller Fredrikstad etter ønske, eller kanskje gå av på Singløya og bli hentet av noen du kjenner i en fritidsbåt senere på kvelden. Selvsagt kan du også kjøpe billett tilbake. Skipet bruker ca. 1,5 time fra A til B.

Cruisene varer derimot i 4,5 timer, og koster 395 kr. per billett. Her blir det en rundtur for å se på alt det flotte som finnes i skjærgården utenfor Fredrikstad og Høysand. Vår kaptein og matros forteller underveis om landemerker, historie og kultur.

Det er en kiosk med enkel servering ombord. Ellers er det lov å nyte medbrakt mat og drikke.

Barnevogn er tillatt, men ikke sykler i år (pga. plass).

På vegne av INSPIRIA-«crewet» ønsker vi velkommen om bord fra 4. august 2021 – vi gleder oss!Tur 1: Opp og ned Glomma

Fra Phønixbrygga i Fredrikstad til Kongens brygge i Sarpsborg. 

Dager: Onsdag og lørdag

Varighet: ca 1,5 time hver vei

Pris: 145,- hver vei

Vi kjører ruta til de gamle «Trippebåtene» som fraktet folk mellom Fredrikstad og Sarpsborg i over 70 år. Vi starter på Phønixbrygga i Fredrikstad, kjører opp Glomma og legger til ved Kongens brygge ved Sandesund. Derfra kjører vi tilbake til Fredrikstad og Phøenixbrygga. Båten stopper ikke underveis. 

På veien kan du lære om industrihistorien i området, med både sagbruk, teglverk og kjemisk industri. 

Bestill billetter »

Tur 2: Fredrikstad – Singløya

Fra Phønixbrygga i Fredrikstad til Singløya. 

Dager: Tirsdag, fredag og søndag

Varighet: ca 1 time og 15 minutter hver vei

Pris: 145,- hver vei

Singløya er Hvalers nordligste øy, og her skjer det mye. Planen er å gjøre øya tilgjengelig for allmennheten ved å etablere kyststi, grillplasser og legge til rette for overnatting i hengekøyer. I år er plassen fortsatt under utvikling, og ved å ta turen hit får du et unikt innblikk «behind the scenes» i hva øya kommer til å tilby neste sommer. Det finnes ikke café eller butikk på øya, så ta med deg det du trenger for en dag i skjærgården.
Bestill billetter »


Tur 3: Cruise fra Fredrikstad

Fra Phønixbrygga i Fredrikstad rundt omkring i skjærgården. 

Dager: Tirsdag, fredag og søndag

Varighet: ca. 4 timer

Pris: 395,-

Opplev Hankøsundet og skjærgården rundt Fredrikstad om bord på M/S Ny-Vigra III. I tillegg til masse frisk sjøluft og skjønne omgivelser, forteller kapteinen om flere av stedene vi passerer på rundturen. Ta med egen mat og drikke, og kjøp gjerne noe godt i kiosken (begrenset utvalg). Turen tar om lag 4 timer fra start til slutt.

Bestill billetter »


Tur 4: Cruise fra Høysand via Singløya

Fra Sarpsborg Marina på Høysand rundt omkirng i skjærgården. Vi kjører via Singløya for av- og påstigning.

Dager: Torsdag

Varighet: ca. 5 timer

Pris: 395,-

 

Opplev Hvalerskjærgården om bord på M/S Ny-Vigra III. Med avgang fra Høysand får vi en spennende rute sørover til Singløya og Hvaler. Frisk sjøluft og skjønne omgivelser er selvsagt inkludert, og i tillegg kan kapteinen fortelle mer om historien som er knyttet til flere av stedene vi passerer. Ta med egen mat og drikke, og kjøp gjerne noe godt i kiosken (begrenset utvalg).


På disse cruise-avgangene åpner vi også for av- og påstigning på Singløya, for de som heller ønsker å tilbringe noen timer der. Singløya er Hvalers nordligste øy, og her skjer det mye. Planen er å gjøre øya tilgjengelig for allmennheten ved å etablere kyststi, badeplasser, bålpanner, benker og andre rekreasjonsområder. I år er plassen fortsatt under utvikling, og ved å ta turen hit får du et unikt innblikk «behind the scenes» i hva øya kommer til å tilby neste sommer. Det finnes ikke café på øya, så ta med deg det du trenger for en dag i skjærgården. Andre tips til hva du ha med kan være en bok, en frisbee eller fotball – eller badetøy.

Bestill billetter »