Content1 | col2

Bli med på skjærgårdscruise – eller på unike ruter langs Glomma og til Singløya

Publisert: 05.07.2021
Ved munningen av folden vi kaller Oslofjord ligger et sjølandskap, dynket i historie, med brusende kultur og evigvakker natur på alle kanter. Det er hit ferden går når INSPIRIA, i samarbeid med Visit Østfold, lanserer et helt nytt publikumstilbud til sjøs med ekskursjonsskipet M/S Ny Vigra III.

To ruter og to skjærgårdscruise

En av rutene går til fra Fredrikstad til Singløya ytterst i Skjebergkilen. I tillegg til at øya nå er tilrettelagt med turstier, badeplasser, bålpanner, og rekreasjonsområder, har det også dukket opp noen bemerkelsesverdige skulpturer der – blant annet av Midgardsormen som slipper halen sin. Ellers vil Ny Vigra III kjøre opp og ned Glomma to dager i uken. Cruisene går henholdsvis fra Høysand til Singløya, og fra Fredrikstad og rundt omkring i den flotte skjærgården på Hvaler.

Rutene koster 145 kr. hver vei. Dette gir deg med andre ord anledning til å hoppe av i Sarpsborg eller Fredrikstad etter ønske, eller kanskje gå av på Singløya og bli hentet av noen du kjenner i en fritidsbåt senere på kvelden. Selvsagt kan du også kjøpe billett tilbake. Skipet bruker ca. 1,5 time fra A til B.

Cruisene varer derimot i 4,5 timer, og koster 395 kr. per billett (rundtur). Her får du oppleve det flotte som finnes i skjærgården utenfor Høysand, Fredrikstad eller Hvaler. Vår kaptein og matros forteller underveis om landemerker, historie og kultur.

Tur 1: Glomma

Fra Phønixbrygga i Fredrikstad til Byens brygge i Sarpsborg. Eller motsatt vei.

Dager: Lørdag

Varighet: ca 1,5 time hver vei

Pris: 145,- hver vei

Vi kjører ruta til de gamle «Trippebåtene» som fraktet folk mellom Fredrikstad og Sarpsborg i over 70 år. Vi starter på Phønixbrygga i Fredrikstad, kjører opp Glomma og legger til ved Byens brygge ved Sandesund. Derfra kjører vi tilbake til Fredrikstad og Phøenixbrygga. Båten gjør ingen andre stopp underveis. 

På veien kan du lære om industrihistorien i området, med både sagbruk, teglverk og kjemisk industri. 

Bestill billetter »

Tur 2: Fredrikstad – Singløya

Fra Phønixbrygga i Fredrikstad til Singløya. 

Dager: Søndag

Varighet: ca 1 time og 15 minutter hver vei

Pris: 145,- hver vei

Singløya er Hvalers nordligste øy, og her skjer det mye. Planen er å gjøre øya tilgjengelig for allmennheten ved å etablere kyststi, grillplasser og legge til rette for overnatting i hengekøyer. I år er plassen fortsatt under utvikling, og ved å ta turen hit får du et unikt innblikk «behind the scenes» i hva øya kommer til å tilby neste sommer. Det finnes ikke café på øya, så ta med deg det du trenger for en dag i skjærgården.  I den selvbetjente gårdsbutikken er det imidlertid et utvalg av is, eplemost, kaffe og enkelte andre varer.

Bestill billetter »


Tur 3: Cruise fra Fredrikstad

Fra Phønixbrygga i Fredrikstad til Singløya. Deretter rundtur innom Ed, Skjærhalden, Gravningsund, Makøsundet, Edholmen, Torslandet, østsiden av Singløya – avhengig av værforholdene – og tilbake til Fredrikstad via Singløya.

Dager: Søndag

Varighet: ca. 4 timer

Pris: 395,-

Opplev Singløya og Hvaler-skjærgården om bord på M/S Ny-Vigra III. I tillegg til masse frisk sjøluft og skjønne omgivelser, forteller kapteinen om flere av stedene vi passerer på rundturen. Ta med egen mat og drikke, og kjøp gjerne noe godt i kiosken (begrenset utvalg). Turen tar om lag 4 timer fra start til slutt.

Bestill billetter »


Praktisk info:

 
Barnevogn
Barnevogn er tillatt.

Klær
Det er ofte litt friskere på sjøen så vi anbefaler å ta med en vindtett jakke og god genser, selv om været er godt på land. Det er best å oppleve turene utendørs.

Språk
Guidingen forgår kun på norsk, men den skjer i kortere bolker, så du vil antagelig rekke å oversette for ev. gjester i følget ditt.

Sykler
Det er dessverre ikke lov å ta med sykler om bord, grunnet begrenset plass.

Rullestoler
Det er dessverre ikke godt tilrettelagt for rullestoler, men det er mulig å få om bord lettere typer og plassere dem på dekk. Vi hjelper til ved behov. Motoriserte rullestoler blir for tunge.

Bord og stoler
Det er godt med sitteplasser og bord, både ute og inne.

Hund om bord
Det er tillatt med hund om bord, dog bare ute på dekk og selvsagt i bånd hele tiden. Ingen ekstra kostnad.

Medbragt mat og drikke
Vi har kiosk om bord, men det er tillatt å ta med egen mat og drikke. Dette er særlig aktuelt på cruisene som varer over flere timer. (Merk at dersom du har kjøpt billett som inkluderer lunsj (et par spesialturer i sesongen), er det ikke tillatt med egen mat og drikke).

Redningsvest
Det er ikke nødvendig å ta med egne redningsvester. Ny Vigra III er godt utstyrt i så måte, dersom det skulle oppstå behov for redningsvester. Også vester beregnet på barn og spebarn.

Toaletter
Det er toaletter om bord som kan benyttes på hele turene.

På vegne av INSPIRIA-«crewet» ønsker vi velkommen om bord!