Content1 | col2

Miljø-utstillinger

Økosfæren
Publisert: 26.04.2012
Som et av våre hovedområder, er miljø et gjennomgående tema i mange av utstillingene våre.

Økosfæren

Økosfæren er et eget lite økosystem bestående av de levende organismene reker, alger og mikroorganismer. Ved å studere den kan du også lære hvordan jordens økosystem fungerer. Ved hjelp av fotosyntese produserer algene oksygen og formerer seg. De usynlige mikroorganismene bryter ned avfallet fra rekene, som igjen spiser både algene og mikroorganismene.

Jorden i balanse

Jordas miljømessige utfordringer krever samarbeid og handling for at vi kan bremse utviklingen. ”Jorden i balanse” er iscenesatt inne i en skog med en klode i sentrum. Denne sceniske rammen skifter fra harmoni til disharmoni hvis deltakerne gjør dårlige valg. Jorden i balanse er et lag spill hvor spillerne må ta raske avgjørelser om hva som er det beste for miljøet.

Forråtnelse

Inne i en gjennomsiktig kuppel ligger det mat som publikum får være med å velge på Facebook. Maten plasseres, og en naturlig forråtnelsesprosess starter! Et kamera fanger denne omdanningen kontinuerlig. Ved å vri på hjulet på et tidsur får vi se nedbrytningen i rask- eller saktefilm, og i revers. Dekomponering er nedbryting av organiske stoffer (for eksempel frukt, grønnsaker og dyr) som er forårsaket av bakterier, sopp eller andre organismer. Gjennom denne prosessen brytes organisk materiale ned til enklere stoffer, og blir tilgjengelig for gjenbruk i et økosystem.

Gjenvinn-VINN

Bruk strekkodeleseren på objektene på veggen. Da får du opp informasjon om hva vi kan lage av de forskjellige søppeltypene og om hvilken søppeldunk det er riktig å sortere i. Mye fint og nyttig blir laget av det som en gang var søppel. Når vi kildesorterer søppelet vårt, tar vi vare på naturens ressurser og forurenser mindre! Det er bra både for jorden vi lever på og for oss som bor her.