Erna Solberg 02052022

03.05.2022

Erna Solberg besøkte vitensenteret

Under omvisningen fikk partilederen blant annet prøve seg på programmering med micro:bit.

Tidligere statsminister og partileder for Høyre, Erna Solberg, besøkte mandag 2/5-22 INSPIRIA science center. Hun ønsket å høre mer om praktisk læring knyttet til programmering, realfag og naturfag, og hvordan et vitensenter kan være en støttespiller for skolene – særlig når det gjelder koding.

I tillegg til Solbergs rådgivere, var Harald Rønneberg og Magnus Arnesen fra Sarpsborg Høyre også med på omvisningen.

FRA BESØKET:

Etter å ha parkert elbilen på den nye ladeparken, fikk følget hilse kort på dinosaurene, før ferden gikk opp til koderommet som er etablert med støtte fra Equinor Morgendagens helter. Her fikk Solberg en innføring i hvordan super:bit-prosjektet (som hennes egen regjering bevilget penger til for flere år siden) blir gjennomført rundt omkring på de regionale vitensentrene. INSPIRIA-formidler Per Kristian «PK» Grytdal gikk gjennom grunnleggende blokkprogrammering og lot  Solberg kjøre sin egen Bit:Bot-bil på bane. Øvelsene lignet de som skal utføres i finalen i super:bit-kampen.

Etterpå presenterte INSPIRIAs prosjektleder Else-Marie Guldahl suksessprosjektet KoKo, myntet på ungdom og unge voksne som står på terskelen til enten et utdanningsløp eller arbeidsliv. Omvisningen ble avsluttet med korte presentasjoner av regionale satsinger som HjemJobbHjem, Frisk Oslofjord, Grønn Jobbvei og samarbeidsprosjekter med de øvrige regionale vitensentrene i Norge.

Takk for besøket!