Content1 | col2

Helse-utstillinger

Hjertet
Publisert: 27.04.2012
Helse er et av våre hovedområder, og mange av utstillingene våre handler om nettopp helse.

Rask på labben

Hvor raskt reagerer du? Du og din motstander konkurrerer om hvem av dere som er raskest til å trykke på knappen som lyser foran dere. Du har åtte knapper foran deg, og lyset vil bytte plassering hele tiden. Gjør deg klar! I løpet av 20 sekunder teller "rask på labben" hvor rask DU har vært. Lykke til!

Energirittet

Sett deg på sykkelen, velg en matvare, og klar ferdig kjør! Gjett hvor langt du kan sykle på matvaren du valgte deg. Mat er kroppens brensel, og du må tilpasse farten i forhold til lengden du skal sykle. Skjermen foran deg gir deg tilbakemelding om fart og lengde.

Røntgenblikk

I vår interaktive røntgenblikk-utstilling kan du oppdage hvordan kroppen ser ut innvendig. Den animerte kroppen i speilet hermer dine bevegelser. Du kan velge hvilket kjønn kroppen skal ha, og hva kroppen skal vise som muskler, skjelett, nervesystem eller blodårer.

Mindball

Klarer du å slappe helt av, og tenke på "ingenting"? Mindball er et spill hvor du og din motstander måler hjerneaktivitet ved hjelp av et pannebånd med tre elektroder. På bordet foran dere er en ball som ruller bort FRA den av dere som måler lavest hjerneaktivitet. Her gjelder det å slappe av, og vinne spillet!

Ta tempen

Ta tempen er en utstilling som med hjelp av et IR-kamera viser kroppens varmestråling. På skjermen synliggjøres kroppens temperaturer i ulike farger. Legg hånden din på den varme og kalde metallplaten foran deg, og plasser den videre på kroppen. Registrer hva som skjer, og hvordan fargene forandres.