Content1 | col2

Energi-ustillinger

Energisluket
Publisert: 15.05.2012
Et av hovedområdene våre er energi og dette er et tema som angår oss alle.

Energisluket

Normalt tenker vi kanskje ikke over hvor mye energi som kreves for å drive alle apparatene vi omgir oss med i hverdagen. Energisluket er en utstilling der du får bruke din egen muskelkraft til å drive vanlige elektriske gjenstander. Ikke så lett arbeid som en skulle tro…
 

Energibølgen

Det finnes flere måter å utnytte bølgekraft på. Energibølgen viser et av de enkleste prinsippene. Energien fra bølgene løfter en magnet slik at det lages strøm spole. Klarer du å lage bølger slik at magneten drives gjennom spolen på en måte som gir lys i lyspæra?

Energiverket

Vannkraft er en fornybar og miljøvennlig energikilde. Nesten all elektrisk energi i Norge kommer fra vannkraftverk. Du har kanskje hørt at strømmen blir dyrere fordi vannmagasinene er i ferd med å bli tomme - Hvordan fungerer egentlig et slikt vannmagasin? Og klarer du å fylle et vannmagasin ved hjelp av rå muskelkraft? Test ut Energiverket!

Hydrogenraketten

Hydrogen brukes som drivstoff i en rekke ulike kjøretøy. Det brukes blant annet som drivstoff i de største romrakettene. Har du lyst til å lære mer om hvordan hydrogen kan brukes som drivstoff? Og har du lyst til å avfyre din egen rakett ved å bruke denne teknologien? Vi teller ned 10, 9, 8 …..

Solcellefly

Solkraft er en utslippsfri og ressursbesparende energikilde. Solcellepaneler utnytter energien fra sola til å produsere elektrisk strøm. Denne teknologien benyttes blant annet til å utvikle mer miljøvennlige produkter. Visste du forresten at det finnes fly som beveger seg kun ved hjelp av solenergi? Her kan du lære mer om denne teknologien og styre ditt eget solcellefly!