Content1 | col1

INSPIRIAs planetarium

Skråstilte stoler
Publisert: 04.04.2011
En magisk reise i vårt spektakulære planetarium, fra vår vakre planet til langt ut i universet, tar pusten fra de fleste! I tillegg kan planetariumet gi en unik måte å presentere visuell informasjon. Imponér dine møtedeltakere med en guidet tur i universet, filmfremvisning eller presentasjon i forbindelse med en konferanse eller et møte.
 Prosjektgruppen hadde en uforglemmelig reise ut i det ukjente i planetariet med en av inspiria sine meget dyktige formidlere. Det var en perfekt start på prosjektets kick off-arrangement og videre på prosjektgruppens reise.

Christine H. Kristoffersen, leder Learning, Infotjenester AS (april 2018)
Send forespørsel
I planetariet tar vi publikum med på en spektakulær reise ut i verdensrommet! På reisen besøkes andre planeter i vårt solsystem, stjernetåker i melkeveien, og andre galakser i universet.

Det vil være et utvalg av flere filmer du kan velge mellom, men vi anbefaler en guidet tur med aktivitetsleder som spesialtilpasser reisen i vårt univers på et magisk vis!

INSPIRIAs storstilte satsing på et planetarium kan være en fantastisk og utradisjonell ramme ved kurs og konferanser. Hva med å unne de ansatte en meditasjonøkt med litt stilletid, under fred og ro på nattehimmelen og avslappende musikalsk akkompagnement?

Fremvisningen skjer på en perforert halvkule av aluminium i taket, og på INSPIRIA er det fem avanserte projektorer og datamaskiner. Det er 59 tilbakelente stoler i salen for å gi publikum opplevelsen av å se hele 180°.

Hva er et planetarium?

Et planetarium er en bilde- eller videodom med normalt buet tak for innvendig gjengivelse av stjernehimmelen. Planetariet kan også brukes til å vise film eller utsnitt av mindre deler av universet i undervisningsøyemed eller for betalende gjester. Innen høyere utdanning brukes de til undervisning i astronomi, astrofysikk og navigasjon.

I Norge er det fire store planetarier; det tidligere Nordlysplanetariet ved Universitetet i Tromsø som nå brukes av Nordnorsk vitensenter, ett ved Sjøkrigsskolen ved Laksevåg i Bergen, Umoe-planetariet ved Vitenfabrikken i Sandnes og ikke minst planetariet til INSPIRIA science center. Videre er det mindre planetarier ved Vitensenteret i Trondheim, ved Norsk Teknisk Museum i Oslo, samt flere mobile planetarier.