Content1 | col2

Aktivitetslab

Publisert: 05.12.2012

På vår aktivitetslab kan barna bli med å lage ulike figurer, raketter, masker og armbånd, avhengig av årstid og tema.

Når?

Hver dag i helger og ferier: Se vår aktivitetskalender.

Hva?

Vi har ulike temaer på våre lærerike aktivitetslaber og dette er noen av aktivitetene vi har hatt:

Solarmbånd
Lag ditt eget perlearmbånd av UV-perler som skifter farge når du tar de med ut i solen. Og hva skjer når vi smører perlene med solkrem? Aktivitetslaben er en morsom måte å lære og forstå solens stråling og viktigheten av god beskyttelse.

Solcellebilen:
Solcellebilen er en aktivitet hvor du får bli kjent med energibegrepet og energikilder gjennom å løse praktiske oppgaver i LEGO. Du får i oppgave å bygge en bil som beveger seg ved hjelp av solenergi og eksperimentere med energi.

Oljete flaskebåt:
Her skal barna få lære mer om hva som gjør at noe flyter mens andre ting synker. Hva skjer om vi blander i salt, og er det egentlig forskjell på olje og vann? Dette er spørsmål vi tar tak i. Deltakerne får med seg en flaske full av læring hjem etter denne aktivitetslaben.

Saltvannssortering:
Her forsker vi på hvordan vi kan styre hva som skal flyte. Vi prøver å skille fargerike plastbiter fra hverandre i et vannbad kun ved hjelp av salt.

Skjelettsprellemann:
Lær om skjelettet vårt mens du setter sammen en skjelettsprellemann. Hvor skal de ulike beinene? Når du er ferdig, kan du dra i tråden slik at skjelettsprellemannen ... spreller! Visste du at babyer har flere bein enn voksne? Voksne har ca. 206 bein, og de minste har 300! Grunnen til dette er at beinene vokser sammen når man blir eldre.

Luftraketter:
En morsom luftrakett du lager helt selv ved hjelp av papir og plastflaske!

For hvem?

Absolutt alle – ingen øvre eller nedre aldersgrense.

Påmelding?

Det er ingen påmelding til dette tilbudet, det er bare å møte opp.