Content1 | col2

DINOSAURIA 2.0

Publisert: 04.06.2020
På INSPIRIA får du møte hele 20 dinosaurer i full størrelse, som beveger på hode og hale – i tillegg til mye annen moro for familien.
 Kjempegøy med dinosaurer for 5åringen, god fokus på smittevern. Var også veldig bra show. 
Besøkende som har evaluert oss på Google oktober 2020
Bestill billetter i dag!

Høstens tøffeste familieopplevelse

Vitensenteret i Sarpsborg har åpnet en enda større og enda bedre temautstilling med dinosaurer! På «Dinosauria 2.0» får du møte hele 20 dinosaurer i full størrelse, hvorav flesteparten beveger på hodet eller andre deler av kroppen. Relatert til utstillingen er blant annet T-rex-show og dino-forestilling.

I 2. etasje har det vokst frem en «park i en smartby», med morsomme og lærerike opplevelser knyttet til vitenskapens verden. Videre finner du også det populære planetariet her, samt to nye «koderom». Det er også andre aktiviteter for store og små både ute og inne, for eksempel at dere kan lage dino-slim eller låne sykler (tom. oktober).
 
Åpningstider på lørdager og søndager:

DINOSAURIA 2.0

Temautstillingen i førsteetasjen bygger videre på fjorårets braksuksess; «Dinosauria 2.0» er derimot kraftig oppgradert, med flere og enda større dinosaurmodeller, inklusive den voldsomme kjøtteteren Carnotaurus og halsen til den søte langhalsen Brachiosaurus. Ikke minst er kulissene flottere, og lyden og lyssettingen byr på en enda mer spennende familieopplevelse i år enn i fjor.

I tillegg til den fantastiske utstillingen, er det T-rex-show, samt dino-forestillingen «Dinosauria: Død eller levende?» – som inkluderer et par eksperimenter. I planetariet får du være med på en spennende reise i verdensrommet, og du kan ellers løse rebusen og ta kule bilder i vårt selfie-studio. For de minste finnes det flere kreative dinosauraktiviteter, for eksempel å lage dino-slim og sin egen dino-maske, eller grave etter fossiler i den populære sandkassa med finkornet sand og kule redskaper.

Utendørs kan store og små leie sykler, og kose seg og leke i INSPIRIAs herlige aktivitetspark med sykkelbane.
 

Hvem passer det for?

INSPIRIA byr på morsomme og spennende opplevelser for store og små. Utstillingen «Dinosauria 2.0» skal i utgangspunktet passe for alle aldre, og vi legger opp til at det skal være noe spennende å oppleve for hele familien. Er noen i ditt følge ekstra sensitiv for høye eller skremmende lyder, kan det kanskje være en god idé å bruke hørselvern. Her ser du en video av dinosaurene som var med i fjorårets utstilling:
Er det skummelt?

Om dinosaurene våre er skumle eller ikke oppfattes veldig individuelt fra barn til barn – og voksne! Noen av de aller minste reagerer litt på at dinosaurene lager brummelyder, mens andre ikke liker at det blir mørkt på planetariet. Ta de forholdsreglene som du føler er riktig for ditt barn. For eksempel kan hørselvern for barn være en god idé for å dempe «dinosaurbrølene», men det er ikke spesielt høyt. Dino-forestillingen inneholder et par høye smell, men vi sier ifra før det skjer.

Hvor holder dere til?

INSPIRIA science center, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum. Vitensenteret i Sarpsborg ligger kun en times kjøretur sør for Oslo!

Hva koster billettene?

** Utvalgte samarbeidspartnere har inngått en særavtale med vitensenteret om rabatterte priser for sine egne ansatte. Husk å ta med gyldig ansattbevis fra deltakende bedrift dersom du bestiller billetter gjennom bedriftsavtale.
 
Utstillingen er produsert av Dinosauriosmexico.