Content1 | col2

Første million fra Fredrikstad til Science Center Østfold!

Publisert: 26.08.2008
Science Center Østfold har utfordret næringslivet i Halden, Indre Østfold, Sarpsborg, Moss og Fredrikstad til å bidra med 10 mill kroner fra hvert distrikt til realisering av prosjektet.
I går ble det avklart at COWI AS vil bidra med 1 mill kroner til Science Center Østfold.

"Vi ser på Science Center Østfold som en viktig arena for å stimulere realfagsinteressen og dermed sikre god rekruttering til ingeniørutdanningen i Fredrikstad. Derfor engasjerer vi oss i denne kunnskapssatsningen. I tillegg blir det jo et fint signalbygg for Østfold!", sier regionsdirektør Egil Bøckmann i COWI AS. Han oppfordrer andre bedrifter i Fredrikstad til å gjøre det samme.

COWI AS er et av Norges ledende flerfaglige rådgivende ingeniørselskap, med 630 medarbeidere fordelt på 21 kontorsteder og 3 regioner i Norge og i internasjonal virksomhet. COWI-gruppen totalt teller
ca 4 500 medarbeidere. COWI AS er også en mindre aksjonær i Værste AS.

Styreleder Osmund Ueland og daglig leder Bjørn Winther Johansen i Science Center Østfold er glade for at bidrag til Science Center Østfold nå også kommer fra Fredrikstad.
"Næringslivet i Fredrikstad har tidligere vist at de kan samle seg om viktige oppgaver i samfunnet. Jeg er veldig glad for at COWI AS nå har engasjert seg i prosjektet, og har tro på at det øvrige næringsliv i Fredrikstad kommer etter", sier styreleder Osmund Ueland i Science Center Østfold.

Science Center Østfold arbeider nå for å sikre realiseringen av senteret gjennom kontaktmøter med bedriftseiere og ledere i hele Østfold. Målsettingen er å ha sikret tilstrekkelig finansiering for å kunne gå videre med prosjektet innen utgangen av 2008.Fakta


Kontaktpersoner
Science Center Østfold AS:
Osmund Ueland, 41 65 60 01
Bjørn Winther Johansen, 97 98 14 39
COWI AS, region Øst:
Egil Bøckmann, 90 91 00 92

Sikret finansiering pr. 26. august 2008:
Sarpsborg Kommune 25 millioner (tomt)
Østfold Fylkeskommune 30-40 millioner
Betong og Tre AS 1 million
Info Tjenester AS 1 million
Choice & Vestvannet Invest 5 millioner
Orkla ASA/Borregaard 5 millioner
Hafslund ASA 5 millioner
COWI AS 1 million

Bakgrunn:
Finansieringsmodell
Investeringsramme 225 millioner
Regjeringen/staten 40 millioner
Fylkeskommunen 40 millioner
Sarpsborg kommune 25 millioner
Hovedsponsorer 50 millioner
Næringsliv Østfold
(5 regioner a 10*1 mill)
50 millioner
Andre 20 millioner