Content1 | col2

Meget vellykket næringslivsarrangement på Moss Lufthavn Rygge!

Publisert: 09.10.2008
Den 30. september samlet over 120 bedriftsledere, representanter fra nærings- og industriforeninger, politikere og andre interessenter seg på Moss Lufthavn Rygge. Med innlegg fra bl.a. fylkesordfører Ole Haabeth, Glasgow Science Centre, stortingsrepresentant Ine Eriksen Søreide, tidligere statsråd Ansgar Gabrielsen og hotellgründer Arthur Buchardt ble planene for Østfolds nye vitensenter belyst fra ulike ståsted.

Et lydhør publikum lot seg begeistre av engasjerte innleggere med klare budskap om hvorfor Østfold ikke må la en slikt mulighet gå fra seg. - Dere er evneløse hvis dere ikke får til dette, var Ansgar Gabrielsens klare budskap, etter et gnistrende innlegg der næringslivets kompetansebehov og felles løft for å lykkes var hovedtemaene. Fylkesordfører Ole Haabeth kunne kvittere med at vitensenteret har Fylkestinget bak seg og at Østfold fylkeskommune arbeider for å finne midler til realiseringen, blant annet gjennom Østfold Energi AS der fylket er en betydelig aksjonær.

Alt i alt var arrangementet på flyplassen meget vellykket og viktig for det videre arbeidet med å realisere Science Center Østfold. Medieomtale og tilbakemeldinger fra deltakere har vært udelt positive og ikke minst er det skapt et merkbart engasjement rundt satsingen og den betydning den kan få for regionen!