Content1 | col2

3 nye millioner til Science Center Østfold!

Publisert: 05.11.2008
Peterson AS med spennende bransjeinitiativ!
Peterson har de siste to måneder utfordret Science Center Østfold på å få til et samarbeid mellom bedrifter, fagmiljøer og organisasjoner med tilknytning til bransjen og selskapets råvarer, teknologi og verdiskapning. Bakgrunnen for dette er Haglunds ønske om at deler av senterets interaktive utstillinger kan kobles sammen med og formidle regionens industrielle tradisjoner og utvikling innen skogbruk, treforedling, energi, avfall og gjenvinning.

Aktører som Norske Skog Saugbruks i Halden, Sødra Cell Tofte, Moelven Industrier, Veolia Miljø AS, Enova SF, UMB, Viken Skog BA/Havass Skog BA er invitert inn i dette samarbeid og ønsker å bidra på ulike nivåer.

Science Center Østfold har den siste tid sterkt prioritert dette arbeid gjennom kontakter og møter med impliserte og i møte hos PETERSON i Moss den 4. november kom bekreftelsen på at selskapet vil bidra med Kr. 3 mill til realiseringen av Science Center Østfold.

"Vi er opptatt av senterets spennende formidling av teknologi til barn og unge. Når vi gjennom senteret også kan fortelle noe om vår bransje, teknologi og utfordringer binder det oss enda sterkere til realiseringen av Science Center Østfold", sier adm.direktør Per A. Lilleng ved Peterson Emballasje AS og adm.direktør Per Kløvstad i Peterson Linerboard AS

"Det er veldig hyggelig at PETERSON engasjerer seg i senteret på denne måten", sier styreleder Osmund Ueland. "Styreformann Terje Haglund med sine direktører i Moss og Sarpsborg har bidratt til å etablere en samarbeidsallianse som vil styrke senterets formidling og setter denne inn i et industri- og bransjeperspektiv", avslutter Ueland.

Til nå har næringslivet bidratt med 38,5 mill. kroner, og nye bidrag er på vei. Det nærmer seg nå at halvparten av de forutsatte midlene fra næringslivet er på plass.

Fakta


Kontaktpersoner
Science Center Østfold AS:
Osmund Ueland, 41 65 60 01
Bjørn Winther Johansen, 97 98 14 39
Peterson AS:
Adm. dir. Per Kløvstad, 95 28 19 20
Adm. dir. Per A. Lilleng, 92 20 27 43

Sikret finansiering pr. 5. november 2008:
Betong og Tre AS 1 million
Info Tjenester AS 1 million
Choice & Vestvannet Invest 5 millioner
Orkla ASA/Borregaard 5 millioner
Hafslund ASA 5 millioner
COWI AS 1 million
AS Betongbygg 2 millioner
Nexans Norway AS 3 millioner
Mediene i Halden, Sarpsborg, Moss og Fredrikstad, inkl NRK 2 millioner
Nortura 1 million
Sparebankene i Østfold 4,5 millioner
Østfold Energi AS 5 millioner
Peterson AS 3 millioner

Bakgrunn:
Finansieringsmodell
Investeringsramme 225 millioner
Regjeringen/staten 40 millioner
Fylkeskommunen 40 millioner
Sarpsborg kommune 25 millioner
Hovedsponsorer 50 millioner
Næringsliv Østfold
(5 regioner a 10*1 mill)
50 millioner
Andre 20 millioner