Content1 | col2

Superkokkene på INSPIRIA science center

Publisert: 14.12.2010

Superkokkene Kurt Øraas (Curtisen Halden) og Heidi Elisabeth Ravneng (26) (Sarpsborg), skal sammen med hovmester Kjell Riise (fra Røros) og Sebastian Eng (Curtisen i Halden) gjøre INSPIRIA Café til en kulinarisk opplevelse og en attraktiv møteplass i Østfold!

INSPIRIA science center satser på sunn og kortreist mat som en del av sin vektlegging av temaene Energi, Miljø og Helse. Mattilbudet til barn og ung, familier-/reiseliv og til de mange spesielle bedriftsarrangement som senteret vil tilby, skal gi en ekstra positiv opplevelse, og styrke senteret. INSPIRIA Café skal bli en naturlig markedsplass for lokale råvareleverandører!

Vi i INSPIRIA science center er bare svært lykkelige over at vi har fått tak i det beste innen kokkekunst og servering. Dette vil sterkt bidra til at senteret også på dette området lever sin visjon: En aktiv pådriver i samfunnsutviklingen”, sier styreleder Osmund Ueland.

Kurt Øraas blir medeier og daglig leder for INSPIRIA Café. Han er best kjent som daglig leder av Vertshuset Curtisen de siste 7 år. Han mottok i 2009 Østfold Bondelags Innsatspris, og har også de siste 14 år arbeidet tett sammen med Østfoldmat prosjektet og Regional matkultur Østfold/Akershus for å fremme bruken av lokale råvarer. Vertshuset Curtisen har i både 2006 og 2008 blitt kåret til vinner av konkurransen Ganefart i distriktet, Oslo, Akershus og Østfold.

”Jeg er veldig glad for den tilliten ledelsen ved INSPIRIA science senter har vist meg gjennom den avtalen som er inngått. Med de nøkkelpersonene jeg har med meg, skal vi sammen klare å gjøre INSPIRIA Café til et eget reisemål i seg selv” sier Kurt Øraas.

Heidi Ravneng (26 år og fra Sarpsborg), blir kjøkkensjef i INSPIRIA Café! Hun har gått læretiden ved Borregaard Hovedgård, Orkla Kurs- og konferansesenter. Hun har vunnet Østfoldmesterskap og Østlandscup for kokkelærlinger, og blitt premiert høyt i internasjonale konkurranser. Hun har i flere år jobbet som dessertkokk, blant annet på restaurant Statholdergaarden i Oslo. Heidi flytter tilbake til Sarpsborg i god tid før INSPIRIA Café åpner sommeren 2011.

 

Kjell Riise er fra Røros, og blir INSPIRIA Café sin ”hovmester”, og får også hovedansvar for gjennomføring av alle serveringer til de mange spesielle bedriftsarrangement som senteret vil tilby. Kjell Riise har lang fartstid i bransjen fra steder som Røros hotell, Bristol i Oslo, Thon Hotell i Halden og Refsnes Gods i Moss.

 

Sebastian Eng fra Thailand, er i dag kjøkkensjef ved Vertshuset Curtisen, og blir også en viktig ressursperson for å sikre at INSPIRIA Café lever opp til senterets visjon.

 
Kokkelaget ga i dag smaksprøver på byggeplassen til presse og alle byggearbeiderne ved INSPIRIA science center, til sammen 70 personer.

Trollklubben barnehage i Fredrikstad bidro under arrangementet i senteret til å sette alle som arbeider med INSPIRIA science center i julestemning.

INSPIRIA Café

Daglig leder Kurt Øraas 99 56 31 17

Kjøkkensjef Heidi Ravneng 41 41 49 88

INSPIRIA science center

Markedssjef Stine Ferguson 97 01 53 93

Adm. direktør Bjørn Winther Johansen 97 98 14 39

Styreleder Osmund Ueland, 41 65 60 01

Andre fakta:

· Kurt Øraas har under stiftelse et eget selskap som blir avtalepartner til INSPIRIA science center, og som står for driften av INSPIRIA Café.

Eiere i selskapet vil være:

Morten Andre Øraas 25 %

Erik Pedersen 25 % (Kjøkkensjef Borregaard Hovedgård, Orkla Kurs- og konferansesenter)

Kurt Øraas 25 %

Heidi Ravneng (5 %) og Karin Øraas (20 %), til sammen 25 %

 

· INSPIRIA Café får ca 100 plasser inne, og 70 ute omkranset av en steinrøys fra Østfold

 

· Kjøkkenet er ekstra stort slik at INSPIRIA Café også skal ha mulighet til å drive cateringvirksomhet.

· INSPIRIA Café blir et naturlig spisested for den nye bydelen som nå vokser frem i området