Content1 | col2

Med nese for vitenskap

Publisert: 23.09.2013
Fredag 18. oktober er dagen da kunnskap, kunst og kjemi møtes på INSPIRIA! Få med deg spennende foredrag av kjente kunstnere og fageksperter.

Når?

Fredag 18. oktober, kl. 09.00-11.00.

Hva?

Foredrag for deg som er interessert i mat og vin, lukt, kunst og kjemi. Arrangementet passer for alle, og er en unik anledning for å tilegne seg ny kunnskap på en inspirerende måte. Dette er en møteplass der du kan møte andre INSPIRIAs støttespillere og samarbeidspartnere, bedrifter, kunstnere, kjemikere - og andre med nese for disse fagfeltene.

Samme dag er det også frokost for spesielt inviterte kl. 08.30.

Hvem?

Trine Lise Nederaas
Trine Lise Nedreaas er norsk kunster som bor i London. “Big Bangs and other smaller reactions” er tittelen på filmen hun har laget for Inspiria Science Center.Filmen består av nærbilder av enkle, kjemiske reaksjoner. I et nesten abstrakt formspråk gir bilde og lyd en poetisk/kunstnerisk kvalitet til realfaget og vitenskapen. Prosjektet søker med dette å fremme ideen om at vitenkapen kan forenes med kunsten.

Geir Endregaard
Administrerende direktør på INSPIRIA – Videreutvikling av næringslivssamarbeid 2014.

Martin Lersch
"Kjøkkenet som laboratorium"
Gruppeleder Biorefinery Demo (og matentusiast)
Foredraget vil gi smakebiter på hva som skjer når en matentusiast og kjemiker slipper nysgjerrigheten løs på kjøkkenet. Foredragsholderen har doktorgrad i kjemi fra Universitetet i Oslo og jobber til daglig som forsker ved Borregaard. Interessen for matkjemi ble vekket da han kom over boken ”On food and cooking - The science and lore of the kitchen” av Harold McGee. De siste årene har han holdt en rekke populærvitenskapelige foredrag om matkjemi og bidratt i radio- og TV-programmer. Han er fast spaltist i bladet Kjøkkenskriveren og står bak bloggen Khymos.

Sissel Tolaas
Forsker og kunstner, Tolaas har forsket og eksperimentert intensivt med temaet lukt siden 1990. Hun har utviklet et bredt spekter av revolusjonære prosjekter med lukter basert på hennes egen kunnskap - kjemisk vitenskap, matematisk, lingvistikk, og visuell kunst. Hør Tolaas fortelle hvordan hun har isolert og reprodusert luktmolekyler fra sesongens lokale råvarer fra Østfold.

Christer Berens
Sommelier av yrke og han har vin som lidenskap. To ganger har han blitt norgesmester i vinkunnskap, og han har deltatt i to verdensmesterskap som representant for Norge. ”Vin er det mest aromatiske vi får i oss og for en vinkjenner så er duften viktigere enn smaken når en vin skal bedømmes”

Påmelding innen 11. oktober

Fyll ut dette påmeldingsskjemaet for å melde deg på dette arrangementet.

Foto av Sissel Tolaas: Trevor Morgan