Content1 | col2

INSPIRIA-jula

Publisert: 20.11.2013
Vi åpner dørene for 8 ulike klasser fra 5. trinn i Sarpsborg, som ikke har fått tildelt tid på INSPIRIA dette skoleåret.

Når?

Onsdag 4. desember 2013, kl. 09.00-13.30.

Hva?

Legg juleavslutningen med klassen til INSPIRIA! Vi tilbyr en inspirerende dag med fokus på helse, fysisk aktivitet og jul. I tillegg ønsker vi at elevene hjelper oss med å pynte til jul på INSPIRIA. Det blir et annerledes juleverksted med spennende "science-julepynt".

Hvor?

På INSPIRIA science center.

For hvem?

Dette er et ekstra tilbud kun for skoler i Sarpsborg kommune. Vi åpner dørene for 8 ulike klasser som ikke har fått tildelt tid på INSPIRIA dette skoleåret, og det er først til mølla-prinsippet som gjelder. I år har vi valgt å invitere 5. trinn.

Hvorfor?

Helse er et av hovedområdene til INSPIRIA. Vi jobber holdningsskapende og helsefremmende mot barn og unge. Sarpsborg kommune og INSPIRIA har en samarbeidsavtale vedrørende dette feltet. Derfor vil 4. desember være dagen vi i år fremmer fysisk aktivitet og ernæring for elever i Sarpsborg.

Påmelding

Arrangementet er fulltegnet. Ved spørsmål, kontakt INSPIRIAs helseformidler Trine Øiestad-Waglen: trine.oiestad.waglen@inspiria.no.

Program

Skoleprogram 1: Fysisk aktivitet med lekende matematikk.
Dette programmet gjør fysisk aktivitet, samarbeid og læring gøy for alle!

Skoleprogram 2: Lage julegodteri og gløgg i science cafe.
Fokus på helse, smakssansen og vitenskap.
  • Jakten på julestjerna! (Planetariet)
  • Eget juleshow i Da Vinci-salen med tema helse
  • Smake julegodteri og gløgg (ALLE)
  • Lage "sciencejulepynt"
  • Utforsking
Klassene blir tilfeldig fordelt på de to skoleprogrammene.