Content1 | col2

Norges første elsykkelbane på INSPIRIA

Ny 500 m lang elsykkelbane på INSPIRIA
Publisert: 27.09.2017
Banen er 500 meter lang og er utformet slik at man virkelig får testet kreftene i en elsykkel.
 Dette er et anlegg Inspiria og hele Østfold kan være stolt av. Det er viktig at vi legger til rette for at elsyklister får god skolering. 

Olav Moe 
leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune

Om elsykkelbanen

I 2017 åpnet vi landets første elsykkelbane på INSPIRIA science center. Banen består av en 500 meter spesialdesignet løype for å teste elsykler, med både bakker og svingkurver.

Ett år tidligere åpnet Inspiria "aktivitetsparken" - en utendørs sykkelpark med trafikksikkerhetsløype, Pump Track-bane, og trehjulssykkel-/løpesykkelløype. Dette ble raskt en ubetinget suksess både som anlegg for skoletilbud, som sykkeltilbud til besøkende, samt som nærmiljøanlegg både i og utenfor Inspirias åpningstid.

- Men vi så raskt at det å la besøkende teste elsykler på det vanlige sykkelanlegget ikke ble optimalt. Elsykler blant barna kunne gi farlige situasjoner. Og for å få frem "elsykkel-gliset" trenger man å teste med både bakker og litt fart, forteller Geir Endregard, administrerende direktør ved Inspiria.

Elsykkelbanen ble dermed en realitet høsten 2017 - og var altså den første i sitt slag i Norge. Spesialbygd for at personer som lurer på om elsykkel er noe for dem, kan teste forskjellige elsykler. Alt fra bysykkel til terrengsykkel, med og uten lastemulighet.

Gratis å teste elsykler på Inspiria

På Inspiria kan alle som ønsker det teste elsykler gratis - alle dager fra kl. 11.00 til 16.00 (april til oktober).

Utvalget av elsykler som kan testes, kommer foreløpig fra disse leverandørene:

www.dbs.no
evoelsykler.no
www.sykkelstasjonen.no


Anlegget er finansiert av Østfold fylkeskommune og Bypakke Nedre Glomma fra statens belønningsordning. Inspiria har også fått midler fra bypakken via Sarpsborg kommune og Smart City-satsningen til å stimulere særskilt til elsykkelbruk. Dette har altså medført at alle kan prøve elsykler i ulike varianter, helt gratis på Inspiria science center.