Content1 | col2

IngeniørNinja 9. juni

Publisert: 07.06.2018
Lørdag 9. juni arrangerer INSPIRIA sammen med Høgskolen i Østfold og Høgskolan Väst for første gang IngeniørNinja. En konkurranse mellom Bachelor grupper fra ingeniør- og IT-linjene ved begge høgskoler. Studentene skal presentere sine Bachelor-oppgaver både med stand og en kort presentasjon, og får poeng etter kvalitet, kreativitet, formidlingsevne etc. Deretter skal studentene igjennom fem spennende øvelser ute og innendørs av mer fysisk karakter før en vinner kåres – årets IngeniørNinjaer!
Hensikten er å fremme interesse for ingeniørstudier, som ledd i Interreg prosjektet Scandinavian Science Cluster. Konkurransen er et nytt konsept der det også lages diverse små videofilmer fra seansen som skal brukes mot videregående elever som ledd i mulig rekruttering til ingeniørstudier.

- Vi må stadig prøve nye grep for å nå frem til ungdommen om hvor lurt og fint det er å studere naturvitenskap og teknologi, sier Geir Endregard, direktør ved INSPIRIA og ansvarlig for arrangementet. Norge og Østfold trenger ingeniører i mange varianter fremover og nå slår vi et slag for Bachelor gradene.

Studentene har jobbet med VR, tingenes internett, sirkulær økonomi og smarte parkeringsløsninger for å nevne noe. Bacehlor oppgaven leveres som gruppe oppgave med fire personer ved Høgskolen i Østfold, og med to og to ved Høgskolan Väst i Trollhättan.

- Vi ønsker også å vise frem for kommende studenter at en kan studere i nabolandet også. Norske studenter kan finne tilbud ved Høgskolan Väst og svenske elever ved Høgskolen i Østfold, sier Endregard. Det flotte studietilbudet ved begge høgskoler bør nå videregående elever effektivt og kanskje en ny måte å eksponere studiene på kan supplere det som ellers utføres.

Praktisk om arrangementet

• Arrangementet gjennomføres av begge høgskolene, NITO og INSPIRIA i samarbeid.
• Studentene kjemper om samlet 10.000 NOK i pengepremie
• Program:
o Kl. 11:00 - 12:00: Fremvisning av Bachelor oppgavene ved standene
o Kl. 12:00 – 13:00: Presentasjon av Bachelor oppgavene fra scenen på INSPIRIA
o Kl. 13:45 – 15:45: Ninja øvelser: NinjaElsykkelstafett, OppmerksomhetsNinja, NinjaQuiz, NinjaBMX og HjerneNinja
o Kl. 16:00 Premieutdeling

Arrangementet er åpent for både publikum og presse.

Kontaktpersoner

Geir Endregard, INSPIRIA, mob: +47 958 46 220
Erling Strand, HIOF, mob: +47 922 68 256
Ediza Sadzak: Høgskolan Vest, mob: +46 70 51 18 949