Content1 | col2

Sommer på INSPIRIA

Publisert: 13.06.2019
I sommerferien kan du være med på mange spennende aktiviteter; Bungee-trampoline og sykleglede i aktivitetsparken utendørs, science show, planetariumsvisning og utforske utstillingene innendørs. Moro for både liten og stor!

Når?

Sommerferieprogrammet er hver dag (mandag-søndag) fra 22. juni til 18. august, kl. 11.00-16.00.

Hva?

INSPIRIA har et fullspekket program som er fylt av moro med mening i sommer! Du kan utforske våre over 70 interaktive utstillinger som fascinerer både store og små.

PROGRAM
11:00 ScienceAktivitet - lag ditt eget slim
13:00 Science Show "Ice on fire" (NYTT SHOW)
14:00 Planetariet - Mennesker i verdensrommet 
15:00 Astronautsimulator Gyro Xtreme 

Utendørs:

11-16:00 Utlån av sykler og sykkelutstyr
11-16:00 Test ulike elsykler i vår 500m lange elsykkelbane
11-14:30 Hopp høyt til himmels i Bungee trampoline*

* Ved dårlig vær byttes denne aktiviteten ut med ScienceAktiviteten "Blinkende romskip" innendørs.

Aktiviteter?

Hopp høyt til himmels i Bungee trampolinen!
Vår populære Bungee trampoline kan du også teste ut i sommerferien kl. 11.00 og 14.30! Her kan store og små (20 til 90 kg) hoppe opp mot 10 meter høyt, helt risikofritt. To tilpassede strikker gjør det mulig å sveve og snurre rundt som om du var på en annen planet.

Planetariet 
Ny planetarievising: Dette er en spennende reise der vi skal besøke både stjerner, planeter og andre galakser. Og ikke minst der menneskene har satt sine spor. Len deg tilbake i kinostolen og nyt reisen! Visningen passer for alle over 3 år. 

ScienceShow "Ice and fire" 
NYTT SHOW! Elsker du eksperimenter så er dette noe for deg! Her viser vi deg at naturfag virkelig ROCKER! Showet passer for hele familien. I showet «Ice and fire” vil vi eksperimentere med is og flammer, varme og kulde. Vi lager blant annet is-vulkan og vår egen rakett. Og vi markerer 50 årsjubileet for den første månelandingen i 1969.

Elsykkel
Mellom kl. 11.00 og 16.00 kan du også teste ut el-sykler, vi har mange varianter - både lastesykler, bysykler og terrengsykler med motor. Les mer om vår satsning på sykleglede!

Astronauttest i Gyro Xtreme
Reiser man i rommet blir man vektløs. Test ut hvor vanskelig det er å gjøre en oppgave samtidig som du snurrer rundt og rundt i gyroen.

Full rulle i aktivitetsparken vår

Vi har åpnet sesongen for utlån av sykkelutstyr, i helger og ferier mellom kl. 11.00 og 16.00, i den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel.

Har du med egen sykkel/sparkesykkel/skateboard (og selvsagt hjelm) kan du fritt benytte deg av aktivitetsparken både i og utenfor vitensenterets stengetid. Les mer om aktivitetsparken.

Pris?

Inngang til vitensenteret: kr 125,- per person (inkluderer alle aktiviteter på vitensenteret samt utlån av sykkelutstyr og å hoppe på Bungee-trampolinen). Se våre familie- og grupperabatter. Om man ikke betaler seg inn på vitensenteret må man betale kr. 50,- for å hoppe på Bungetrampolinen og kr. 50,- ved lån av sykkelutstyr.