Content1 | col2

SommerLab med ForskerFabrikken

Publisert: 02.03.2020
INSPIRIA samarbeider med Forskerfabrikken og tilbyr deg en av Norges beste sommerskoler – stappfull av forskeropplevelser barna sent vil glemme. Gjennom en actionfylt uke skal barna eksperimentere og utforske naturvitenskapens spennende verden. 

Kunne ditt barn tenke seg å lage eksplosive såpebobler, smykke med eget DNA eller kanskje koble elektriske motorer? Sommerlab er en sommerskole for barn som skal opp i 5.–7. klasse til høsten. Kurset arrangeres over fem dager i sommerferien. Vi ønsker å spre realfagsglede til barn over hele landet ved å la de få oppleve kjemi, fysikk, teknologi og biologi på en ny og annerledes måte. Gjennomføres som planlagt eller digitalt (Korona-tiltak), spennende blir det uansett!
 Kan vann eksplodere, og trenger man egentlig en fryser for å lage iskrem? Energi får ting til å bevege seg og endre temperatur, men hva er energi?

Energimysteriet (NYHET!)

Kan vann eksplodere, og trenger man egentlig en fryser for å lage iskrem? Energi får ting til å bevege seg og endre temperatur, men hva er energi? Gjennom kule eksperimenter skal vi forske på energi. I løpet av uka vil barna utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og fornybar energi som gass og solceller.

Den nye sommerskolen vil ha hovedfokus på miljø, bærekraft og teknologi. Gjennom spennende aktiviteter viser vi barna hvordan naturvitenskap kan skape gode løsninger for fremtiden.

I løpet av uka skal barna også løse et mysterium. Dette mysteriet er faktisk så hemmelig at vi ikke ønsker å avsløre noe før kursstart. Alt vi kan si er at barna blir nødt til å knekke koder, samarbeide, lete etter skjulte spor og finne fram sin indre detektiv for å klare å løse saken!

Praktisk info

Forskerfabrikken og INSPIRIA science center inviterer til sommerskoler i samarbeid med SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus, Sparebankstiftelsen Halden og Borregaard. Dette gir en redusert pris per deltaker (ordinær pris kr. 2995,-). Sommerlab arrangeres i starten og slutten av sommerferien – mandag til fredag fra kl. 09–15. Alle kurs holdes i enten uke 26, 27, 32 eller 33.

Vi kommer til å være mye ute, og mat må tas med selv. Alle som deltar får t-skjorte, et eget forsker-kit, kurshefte, sin helt egen solcellebil og familiebillett til INSPIRIA science center (gratis inngang for 4 personer, verdi kr 450,-).

Les mer på sommerlab.no eller last ned brosjyren for årets sommerlab.

Korona-tiltak

Om vi ikke kan gjennomføre planlagt sommerskole på de ulike stedene, så blir en digital gjennomføring via ipad, pc eller mobil. Hver dag vil forskerspirene møte sine to kursledere i et virituelt klasserom hvor de får undervisning og veiledning for dagens eksperimenter. Les mer om tilpasning til digital sommerskole her

Hvor og når?

Trara skole (Fredrikstad), uke 26 og uke 33
INSPIRIA science center (Sarpsborg) uke 26, uke 32 og uke 33
Askimbyen skole (Askim), uke 26
Hovin skole (Spydeberg), uke 32
Bytårnet skole (Moss), uke 26
Halmstad barne- og ungdomsskole (Moss/Rygge), uke 32
Låby skole (Halden), uke 26 og uke 33 (Pris: 1495,-)*

Mandag til fredag kl. 09–15 Pris: 1995,-
(Påmeldingen åpner 5. mars kl. 09.00)

MELD DEG PÅ HER!

Kontaktperson på INSPIRIA; Per Kristian Grytdal.
*Kursene er sponset av lokale samarbeidspartnere, derfor kan pris variere fra sted til sted.

En liten sniktitt på årets Sommerlab 2020
Hva synes tidligere deltakere om å delta på SommerLab?